Контраст ефект цвят и черно-бяло в фотошоп

Color Splash в Photoshop или украса с контрастни цветове: В този урок ще се научите как да създадете Color Splash Effect в Photoshop. Ние използваме Quick Selection Tool, за да получим резултат. Тази техника също работи в предишните версии на Photoshop.
1. Отворете снимката, с която ще работите. Ние избрахме тази със стъклено топче върху дървен под.

 2. Отидете на корекциите панел (Adjustments panel), и кликнете върху иконата на Gradient Map. Създавате нов корекционен слой. (Селектирайте топчето с инструмента Quick Selection Tool. Копирайте избраната област с топчето. Създайте нов слой и вмъкнете копираното изображение.)
След това направете следните промени:
 3. Сега Изберете Quick Selection Tool от панела Tools.
Нанесете го върху изображението. Вие искате да изберете само топката. Настройте размера на четката в зависимост от нуждите.
 4. Кликнете върху Layer Mask и приложете Brush Tool върху топката. Трябва избраната топка да се оцвети в цвят. Това е желания ефект.(Върнете се на първия слой. Приложете му ефект на черно и бяло от Изображение-Корекция_Черно и бяло)
 5. Деселектирайте и сте готови. (CTRL D) (Имате резултата).
източник: http://www.photoshoplayer.com/beginner/color-splash-effect-in-photoshop-cs6/
Забележка: Текста с наклонени букви в скобите и начина, по който ние приложихме ефекта и получихме същия резултат. Използвайте този вариант, който е по-лесен за вас. успех!