Pen and draw tools in Scratch | Drawing Snowmen HAPPY| картичка за Нова година

Здравейте!
Със Скрач може да създадете и поздравителна картичка. В случая в кода е заложено рисуване с молива, който се извиква допълнително към категориите.
Нарисувайте какъвто желаете герой. Ние заложихме на снежен човек. Създадохме го в графичния редактор на Скрач.
Ето кода на декора и снежните човеци.
Кодът за декора е в две части. Когато стартира играта със зеления флаг, изпозлвай декор 1 - Blue Sky. При получаване на съобщение End, смени декора с Winter. Основата на двата декора сме взели от декорите на Скрач, които след това преработихме по наше желание. 
Кодът на първия снежен човек. Образът му изградихме сами. Може да използвате и готов ресурс.
Преди да градим кода, вмъкнахме към категориите с блокове и категория Pen / Молив. Ако не си спомняте как вижте тук ->
Какво казва кода?
- Код Снежко1 При стартиране със зелен флаг се покажи сложи рамер от 35%, отиди на указаната позиция по х и у. От блоковете за молив - изчисти всичко, задай цвят на молива и размер. Кажи "Hello! Click on me!". 
- Когато кликнете върху героя - изчакай 1 сек. и спусни долу молива. След това се приплъзвай за 1 сек от позиция по х и у, до друга такава. До изрисуването на правоъгълник. Изпрати съобщение с дадено от нас име 'Start Snejko2". Блок за скриване и вдигни молива.
-Последната част от кода, чакай да получиш съобщение с име End, за да се покажеш отново с нов размер и на нова позиция.
- За Снежко 2 кода е много близък до този на Снежко 1. Позициите са различни. Съобщението, което получава е различно и изпратеното от него към Снежко3. Тук той рисува триъгълник с различен цвят. 

- Код за Снежко 3, трябва да изрисува права линия и след това да смени цвета и да изрисува триъгълник, за да се получи дърво. Да се скрие за малко, да изпрати последното съобщение End, с което подава информация към другите спрайове и декора да изпълнят част от кодовете си.
Разгледайте! Опитайте и творете!
Успех!
Към играта/картичка в скрач:.https://scratch.mit.edu/projects/621399250/
Желаем ви усмихната и ведра 2022 година!