Текст на фотошоп със "Спирален ефект"

Урока ще научите как да направите спирален текстов ефект с фотошоп.
1. Създаваме нов документ с размер 500/500 пиксела, бял фон, резолюция, име и ОК.
Създаваме нов слой Layer > New > Layer. Избираме Rectangular Marquee Tool за да селектираме правоъгълна област, която е половината от изображението ни. Селектираната област запълваме с черен цвят.

2. Прилагаме филтър на слоя. Filter > Distort > Twirl. (Angle - 999). Ctrl+F, за да приложим още веднъж същия филтър.
3. Трябва да си направим около спиралата селекция. За да го постигнем кликаме в иконката на слоя със спирала, като първо сме натиснали Ctrl. (Ctrl+Click).
4. Отваряме Paths палитрата, той трябва да е в една област при палитрата на слоевете. Ако не го виждате изберете Window > Paths. В тази палитра кликаме на бутонче, намиращо се отдолу, което е "Make new path from selection". С това действие създаваме конвертираме селекцията във вектор. 
5. Връщаме се в палитрата на слоевете. И ще видим "Path" спирала на изображението си. Ако скриете слоя на спиралата ще видите следното:
6. Избираме Horizontal Type Tool (T) , Window > Paragraph подравняваме текста от дясно. Прекарваме текстовия курсор от центъра по спиралата. Кликаме върху type. Следва текста да се извива по пътя, който сме задали от точка 4. За да скрием пътя, просто натискаме Ctrl+H. Така ще виждаем по-добре текста си.

7. Допълнително можем да придадем цвят и ефект на фоновия слой. И да получим край ния резултат. Успех!
превод: Leonnybg от източник