Ефект "сняг върху текст" на фотошоп


В този урок ще се научите как да прибавите сняг върху текст и да придобиете красив ефект, който да използвате в свои зимни проекти.

1. Създавате нов документ, на който запълвате фона с тъмен цвят (тъмно син). Цветът винаги може да бъде променен в течение на времето. С черен цвят напишете текста с Horizontal Type Tool (T).




2. Изберете инструмента Lasso Tool и очератйте селекция от горе върху една от буквите. Това ще бъде снега, така че направете го сякаш капе надолу по буквата...




 3. Направете останалите селкции върху и долу в буквите. За да са в обща селекция натиснете бутона Add to Selection. Тази стъпка е важната част, в която ще определите как ще изглежда снега ви, къде ще е разположен и прочие. Ако нещо не ви харесва, винаги можете да се върнете стъпка назад с Ctrl+Z.


4. Отидете на палитрата на каналите (тя е при слоевете) и създайте от там нов канал. Натиснете "D" клавиша. за да премахнете използваните цветове до сега. Изберете Paint Bucket Tool и вземете бял цвят.



5. Деселктирайте Ctril+D. (Select >Deselect). Прилагаме ефект с филтър: Filter > Blur > Gaussian Blur. Radius = 3 px.  След това избираме Image > Adjustment >Levels. Преместете плъзгачите така, че да постигнете рязкост и гладост.

6. Върнете се в палитрата със слоеве. Създайте нов слой: Layer > New > Layer. Отидете на Select > Load Selection. От отворилия се прозорец в обалста за канали изберете Alpha 1. Запълнете селектирана област в бяло, като се уверете че сте в новия слой.  Деселектирайте.

7. Ще добавим на снега си малко ефект. Избираме Layer > Layer Style > Bevel Emboss. Следвайте стойностите от снимката:



8.В тази стъпка можете да приложите още ефекти и да промените цвета на текста си, за да направите по ефектна работата си... Някои от слоевите стилове, може да се наложи да бъдат с променени стойности от показаните, тъй като завсиси какъв щрифт използвате.
Inner Shadow:
Bevel and Emboss:
Gradient overlay:
Stroke:
9. Сега създаваме нов слой между слоевете на снега и на текста. Натиснете D, за да стане цвета ви бял. От палитрата за четка Brush Tool, изберете размер 27 пиксела, твърдост 70%,
10. Можете да смените цвета на фона, например използвайки и градиент... И да сложите малко сняг долу в буквите. Успех!!!
Превод: Leonnybg от Източник