7 КМИТ, Създаване, оформяне и редактиране на таблици. Упражнение | Create format table Word

По изд. Изкуства 

Задача 1 В нов текстов документ създайте и форматирайте таблицата по показания примерен модел на Фиг. 1 . Съхранете файла с име weather_1.docx.


Упътване: За да изпълните поставената задача, най-напред трябва да създадете таблица, състояща се от 8 колони и 5 реда, по един от начините, които познавате. След това трябва да обедините втората и третата клетка от първата колона на таблицата. След като е създадена конструкцията на таблицата, е необходимо да въведете данните в нея. В таблицата освен текстова има и графична информация. Необходимите графични изображения ще намерите в папка Тема_2/Илюстрации може да направите илюстрациите на програмата Paint
За първия и последните два реда на таблицата задайте запълване (фон). Форматирайте текста в таблицата и премахнете рамките между втори и трети ред, както и между четвърти и пети.
Подравняване на съдържанието на клетка

Данните в клетка от таблицата на Word можем да подравним както по хоризонтала, така и по вертикала. При вмъкване на текст или картинки в клетка на таблица съдържанието по подразбиране се подравнява в горния ляв ъгъл на клетката (Top Left).

Панел Подравняване


Задача 2 Създайте нов текстов документ, съдържащ таблицата от Фиг. 3, и я оформете по зададения образец.