6 клас, КМИТ, Въвеждане и редактиране на текст на български и на чужд език

6 клас, ИТ, тема 2.1. Въвеждане и редактиране на текст на български и на чужд език към учебника на изд. Просвета 1945 
В този урок ще научите: как да изберете език, с който ще работите; как да въвеждате и редактирате текст на български и на чужд език; как да съхранявате текст в различни файлови формати. 
МИСИЯ – ЧАСТ 1 
В класа имате традиция да си разменяте книги. За съжаление, някой малък пакостник е надраскал с маркер страница от книгата „Крокодилът Гена“, която е собственост на ваш приятел. Ще трябва да въведете повредения текст, за да може той да се разпечата и приложи в повредената книга.
Файлови формати използвани при текстообработка. 
Файловите формати за MS Word са doc или docx. Когато прехвърляте документ на друг компютър, той може да изглежда разместен или дори да не се отвори. Формат PDF (Portable Document Format) е удобен за пренос на документи, които няма да се редактират повече. Ако искате и да редактирате документ след прехвърлянето, може да използвате формат RTF (Rich Text Format).
ПРИПОМНЕТЕ СИ! 
· Как се проверява коя е активната клавиатурна подредба? 
· Как се сменя клавиатурната подредба? 
· Кои действия включва редактирането на текст? 
· С кои клавиши се изтрива символ?

Мисия част 2. ПОМОГНЕТЕ НА КРОКОДИЛА ГЕНА 
В търсене на приятели Крокодилът Гена разлепил обява. За съжаление с тези правописни грешки той няма голям шанс. Редактирайте обявата, записана във файл Announce.docx в папка Texts. Форматирайте текста по подходящ атрактивен начин. Запишете го под име Announce_new в docx и pdf формат. Използвайте файла Announce_Gena.docx, редактирайте правопсините грешки и форматирайте обявата по ваше желание.