Как да си направим ефектна картичка за 8 март на фотошоп?

Наближава 8 март. Интернет е запълнен с картички за празника, но вие искате да сте различни и неповторими. Най-лесния начин и разбира се най-скъп подарък е да направите сами картичка със свои собствени пожелания, бликащи от вашето сърце, на фотошоп. Ще ви предложим малко идеи, всичко останало е въпрос на вашето въображение и чувство към човека за когото ще правите картичката.
Първо се разровете из своите снимки за цветя, които сте снимали или красиви пейзажи. Ако нямате такива, отворете някоя търсачка и напишете каквото ви хрумне на момента. На нас ни хрумна "цветя" или на английски "flowers". Може да се досетите сами, че се заринахте с множество възможности. Отваряме свалената снимка и наша собствена на програмата фотошоп. Ако пък знаете името на любимото цвете за дамата, за която подготвяте своята картичка, направо потърсете с него...




Изберете инструмента за писане във фотошоп: "Хоризонтален Текст":
Щракнете с мишката  в началото на картината и започнете да изписвате, каквото ви идва от сърце. Пожелания, скъпи думи, благодарности и каквото е за вашата дама - лично...
Ако не се справяте може да намерите много такива отново през някоя търсачка.
Въвеждаме текста. В нашият случай е в зелено, със шрифт Frnaklin Gothic Book, 30 px. Забележете, че в дясно се е появил нов слой, който е с име на текста, който сме въвели. Ето как стоят нещата при нас.
Сега ще променим цвета, шрифта, ако се наложи размера и ще внесем малко ефекти, с които да превърнем горното нещо в ефектен подарък - картичка за  8 март.
Първо поглеждаме към шрифтовете.

Спираме се на шрифта Elephant и решаваме да поставим текста в долния ляв ъгъл, като го изместим с инструмента за преместване.
Променяме цвета в червен. Може да видите, точно името на нашия червен цвят в оградения в червено правоъгълник на снимката долу.

Двоен клик върху слоя на текста, за да ви се отвори прозорец за Стил на слоя.
На снимката долу ще видите, че няма никъде отметки. Все още не сме внасяли никакъв стил. Това трябва да имате и вие.
Така разположете прозореца, за да виждате всяко едно нещо, като изменение върху текста.
Избираме опцията за сянка. След като нанесохме в тази секция някои елементи имаме това:
Ако не ви харесва, може да прескочите някой елемент. Със сигурност върху един текст не е редно да слагате много ефекти, защото ще се получи много претруфено и в повечето случаи грозно.
Влизаме в секция външно сияние. Може от снимката долу да видите какво постигаме с нашите зададени данни. Във всеки момент виждаме какво правим, и променяме ако не ни хареса.
Можем да спрем до тук. Ето какво имаме:
За повече идеи елате на следващата част.