Инструмента гума във фотошоп / Eraser, Magic Eraser

Тук ще ви покажа как се използва гумата инструмент във фотошоп. Правила няма. Само трябва да се съобразявате с вашата снимка и пиксели, които има тя. В случая аз си подготвям колаж за нов гормит, който след това ще си кача на блога ми за Гормити. Обработвам снимка на Светещия връх. Първо отварям снимката във фотошопа.


Използвам инструмента за селекция Rectangular Marquee. Селектирам част от снимката заедно с Гормита. След това си копирам селектираната област.
Създавам нов документ, с определни стойности и му давам име. Ето снимката, на която показвам моите показатели.
Натискаме ОК. Отваря се новият ни документ, който е background бял на цвят. След това от Edit > Paste и на екрана се появява нов слой с гормита на него. Кръщаваме си слоя Gormit.
В случая кръщаването аз го правя по късно. Сега искаме да отстраним всичко излишно от снимката, което е около гормита. Желаем да остане само той. За тази цел избираме инструмента  Magic Eraser с Tolerance 80. Кликаме в една област, в случая над гормита. Вижте какво се получава.
Оказва се, че този толеранс 80 е твърде неподходящ за нашият случай. Затова го намаляваме и връщаме работата си от Hystori.
Даваме нова стойност на толеранса - 50. Резултата:


И този толеранс не е подходящ. Избираме нова стойност - 20.
Оказва се подходяща и започваме работа...

Стигаме до този етап, в който ако продължавам премахвам части и от гормита. Затова вече включвам обикновената гума. Инструмент Eraser.
Ето крайния резултат....

Това беше с почистаенто на излишните фонове около нашия гормит. Сега продължаваме напред. Ще поработим с още инструменти и слоеве във фотошоп.