Работа със слоеве във фотошоп и инструментите Brush, Custom Shape / layers in photoshop

Изчистили сме с гумата нежелания фон около гормита. Сега ще направим украса около него. Ще работим със слоеве и с няколко инструмента на фотошоп - Brush Tool, Custom Shape .
Създаваме си нов слой. Избираме инструмента Brush, от страни задаваме каква ще е четката ни. Избираме да е звезда. Задаваме размер на четката 29, и някои ефекти: Noise, Scattering. Отдолу в прозореца, може да виждате как ще изглеждат, приложените ефекти върху звездата.


Започвам да рисувма върху снимката, като ми е избран новият слой 3. Непременно следете кой слой ви е активен, т.е в кой слой работите. Работерйки, обаче виждам, че размера на звездите е малък. Затова правя пренастройки. Ето какви са:
В съшото време, с двоен клик върху слой 3, се получава празно място там и прекръствам слоя си на Star.  Избран е и цвета, на звездите, жълт.
Рисуваме... Моментно състояние...
Тук  съм използвала два цвята за звездите. Това се определя от Color Picker. Ето от къде се взема:

Очертаното в червен правоъгълник, кликам върху него и се отваря прозореца на Color Picker. От тук може да си играете и да променяте цветовете, както желаете.
За момента смятам, че повече не ми трябват звезди. Избирам отново New Layer. Появява се слой 3. Отивам на инстурмента  Custom Shape. Избирам формата на слънце. Ето какво имаме:

Рисуваме на четири пъти слънца и ето какво имаме;
Появили са се четири нови слоя с имена Shape (1 до 4). Искам да имам още един вид слънца. Правя нов слой. И избирам нова форма на слънце. Sun 2. Ето какво имам.
Рисуваме... Избрала съм различен цвят за тези слънца - оранжев. Ето резултата. Имаме нови слоеве с имена Shape...

Обърнете внимание на инструмента за местене, който на този прозорец се вижда активен. Черната стрелка, първият инструмент в лентата за инструменти на фотошоп. Избирайки си слой, и този инстурмент, можем да местим всяко слънцет и да го разполагаме,  където желаем.
Направила съм всичко, но не искам да виждам звездите. За да скрия слоя на звездиоте / Star, кликам върху окото, което има всеки слой. Ето какво виждам - нямам звезди. Записвам работата си за по натам. :)