Отваряне на документ във Фотошоп

Здравейте! От днес започвам да се занимавам с фотошоп и си купих една книжка, от която да се уча. В Интернет пространството има много публикувани материали, затова аз ще поставям моите успешни или неуспешни опити по време на обучението си по този курс на Адоб фотошоп.
Първото нещо е как да отворим един документ в програмата фотошоп, за да работим след това с него. Най-използван фотошопа е за обработка на снимки, направа на реклами и още доста неща, които тепърва ми предтои да откривам в процеса на учене.
Отивам на иконката водеща към Фотошоп. Кликвам два пъти върху нея и изчаквам да се зареди програмата. Отваря се! Трябва да видите нещо подобно на екрана си:

Сега от лентата с менюта, лентата в която стоят File, Edit, Image, Layer и пр. Избираме File. Отваря се това меню, от него избираме Open и отиваме в папката, където се съдържа изображението над което ще работим. Сега това е снимката, която стои по-долу:

Ако искате може да я запишете и вие да работите на нея.

Така изглежда вашата снимка във фотошопа. Следващият урок ще бъде да направим така, че само една от тези пари да е светла, а всичко останало около нея да бъде по-тъмно. Напред!

tutrial ...