Създай водна капка върху цвете

Ето един мой опит да направя върху цвете водни капки.
Отварям си нов документ на фотошоп, с размери 600/800 пискела, трасперант фон. Кръщавам си файла flower water drop. След това си изрязвам цвете от една снимка, в случая от предишни уроци имам запазен слой с това цвете и лесно го пренасям върху този документ. Като отварям двете снимки, за да ги виждам във фотошопа и с влачене на слоя-цвете го докарвам на новия ми документ. виж...

Имам си нов слой с цвете. След това Create New Layer  и на него с инструмента Brush изрисувам в черен цвят малки формички като капчици, които да се намират върху цветето. От менюто File > Distort > Wave правя следните настройки и получавам това:
Натискам ОК и кръщавам слоя си water drop. От менюто Layer > Layer Style избирам Blending Option. Отваря ми се прозореца за Layer Style, в който задавам различни ефекти на слоя. (двоен клик от страни на името на слоя също ще ви отвори прозореца за зтил на слой).
В няколко поредни снимки показвам кои ефекти прилагам и какви стойности използвам.
Drop Shadow:
Inner Shadow:
Inner Glow:
Bevel and Emboss:
Натискам ОК. За да добия по-добър ефект на прозрачност от менюто на слой изборам прозрачност (оpasity) на слоя 76% и режим Lighten. Вижте за какво говоря долу на снимката:
Променям фона на картината. Отвиам в слой 1. Използвам два близки цвята в зелено и прилагам инструмента Gradient Tool (G). Избирам Radial Gradient и изрисувам от центъра на слоя към едната страна. Ето получения резултат:
След това решавам да му приложа един ефект от Filter > Distort> Ocean Ripple. Ето с какво работя:
OK. Резултата: