Прилагане на автоматични корекции във фотошоп/Shadow,Highlight, Auto Color

Фотошоп е умна програма. Ако нямате опит в корекциите по дадени снимки, светлина, цветове, доверете се именно на тази опция, която има фотошоп. За съжаление не винаги се получават идеалните снимки по време на пътувания. Имали сме само кратък миг да заснемем нещо в един два кадъра, или пък ни е паднала батерията на апарата... лошо. Е, с фотошоп можем да оправим някои неуспешно заснети обекти. Моят пример е със село Стоб и Стобските пирамиди. Качвам снимка, която ще коригирам автоматично.
Отварям снимката във фотошоп. Първо ще  коригирам автоматично цветовете на снимката. Ето от къде става това. Image>Adjustments>Auto Color (автоматични цветове).
Ето промяната след като вече е приложена корекцията на цвета.
Другата промяна, която автоматично ще направя е със сенките и светлите тонове.
Image>Adjustments>Shadow/Highlight (сенки/светли тонове). Следвайки този път се отваря диалогов прозорец Shadow/Highlight. В диалоговия прозорец движим плъзгачите за Shadow и Highlight, докато не сме удовлетворени от това, което виждаме. Опцията Preview нека да е избрана, за да виждате какво правите.
Ето моят резултат.
Слагам двете снимки една до друга. Да се виждат разликите преди и след промените. Може да не съм се справила добре, но съм начинаеща. :)