Селектиране с инструмента Lasso, Polygonal Lasso, Magnetic Lasso във фотошоп / photoshop

В този кратък урок ще покажа още един инструмент за селекция, на по сложни обекти. Изисква се малко по-голямо умение. Ако не успеете от първия път, деселектирате и започвате отначало.
Аз си имам колекция от играчки ГОРМИТИ, които събираме заедно със сина ми. Ще приложа селекцията Lasso,  Polygonal Lasso, Magnetic Lasso на една такава играчка.Отварям снимката във фотошоп.
Увеличавам обекта до 200%. Със инстурмнета лупа (Z Клавиш). И избирам инструмента Lasso, Polygonal Lasso, Magnetic Lasso. Обикновеното Lasso, се използва за обикновени обекти и започнете ли веднъж очертаване около обекта не бива да отпускате мишката. При другите два инструмента, може да отпускате и да наглсяте. При Magnetic Lasso е най-лесно тъй като вие само движите ласото около обекта, той сам си подбира пикселите и образува линията на селекция. Ваша задача е да тествате и да видите кой инструмент е най-подходящ за вашият случай. За моят и моята неопитност, най-удобно се оказва Magnetic Lasso.
На първата снимка ще видите как изглежда очертаване с Polygonal Lasso.

Вижте как изглежда селекцията с Magnetic Lasso. To си прави моменти квадратчета, които да са му база на селекция.

След като селектирате обекта може да го копирате или да си го съхраните като отделен слой.
Ето го вече селектирано:
Този ефект се получава и от трите вида инструмента Ласо... Но кой е най-удачния за вас и за случая...
Създавам нов документ, в който да премества селектирания гормит.

Само на background contents  задайте бял фон... или background color. Ваш избор. Ако е вторият винаги може да променяте след това цвета на основата на листа ви.... Моят се оказа лилав...
На снимката се виждат слоя. На гормите, който преместихме в новия документ и на background.
Това е за този тип селекция. Успех!