Ефект музикални ноти върху листа от цвете лале

Този урок показва как да приложим графически дизайн върху  венчелистчета  на цвете в Photoshop. Използваме дизайна на петолиние, което прилагаме върху венчелистчетата на лале.
Ето крайния резултат:

The Effect of Music Notes on Flowers


Изберете подходяща снимка на цвете за работа. Нашата е взета от тук. Отворете снимката във фотошоп.

Важно е да се подобри качеството на изображението малко, преди да започнем да  прилагаме ефекти. За тази цел ние прилагаме Filter> Sharpen> Smart Sharpen със следните параметри:
След това променяме контраста от Image > Adjustments > Brightness/Contrast. Отваря се прозорец:
На горната снимка виждате промяната след направените подобрения над снимката.
Намираме снимка на ноти от Интернет, която отваряме във фотошоп и я слагаме като отделен слой в нашата работа. На този слой избираме бленд мод да е Замяна тъмните или Darken, вследствие на което виждаме само нотите, без бялото на листа ( в случая остава малко жълт оттенък, тъй като ние избрахме за първия си опит  такава снимка).
Изрязваме с инструмента за правоъгълна селекция част от слой 1, който се намира върху лалето в дясно. Копираме и преместваме в новосъздаден слой. - слой 2.
Върху вече така разположения лист с ноти върху цветето използваме Edit > Transform > Warp, с който разполагаме по подходящ начин линиите с ноти, все едно обгръщат лист  на цветето.
След като сте готови, за да потвърдите натиснете Ентер. След това с ласото Polygonal Lasso Tool направете върху слоя с ноти селекция над листото. След това използвайте комбинацията Shift+Ctrl+I , за обърнете селекцията. Натиснете Delete. След това деселектирайте като натиснете Ctrl+D. 
Следващата стъпка е използването на инструмента гума Eraser Tool. За него използвайте следните стойности на четката - soft edge, 50 pixels в диаметър, прозрачност 50%. След това с леко движение по краищата на листото минете с инструмента гума.


След това използвайте филтъра Filter > Sharpen > Sharpen.
На същия принцип повторете стъпките за всяко едно отделно листо от цветето. Ефекта наистина е положителен и интересен. Успех!
източник идея за урока: фотошопстар